Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Prosjektet Agent i eget liv

Klesutdelingen/ Hope4u tilbyr hjelp med støtte fra arbeidsdirektoratet for å hjelpe mennesker igang med arbeidstrening. Vi har valgt å ta utgangspunkt i teoriene til Alfred Bandura om Agency - eller som vi kaller det - bli agent i eget liv. 

Alle de som ønsker hjelp til å komme igang med en prosess hvor man kan nærme seg arbeidslivet kan få begynne hos oss med enkle arbeidsoppgaver knyttet til våre tjenester.

Tjenestene vi tilbyr hos klestudeling ( se nederst)  er sentrale både for å gi relevante utfordringer til de som skal utvikle seg som kundebehandlere, og for kunden som kan forvente å få mer service enn i en normal klesbutikk. Ta riktige valg gjennom kommunikasjon, samhandling og forståelse av egen kompetanse er sentralt for å bli en god agent i eget liv.


Prosjektet har 2 hovedfokus som igjen er delt i flere deler.

Prosjektet har også et kurs delt i 4 deler. 1, 2, 3 og 4

A: Vi hjelper mennesker å bli agent i eget liv.

I første omgang kan vi hjelpe deg som trenger å komme igang med arbeid til å få en trygg start, bli trygg sammen med andre voksne mennesker samt gjøre meningsfulle oppgaver. På denne måten kan vi gjennom samtaler, praktiske øvelser og treningsopplegg hjelpe deg til å bli agent i eget liv.

Det å bli agent i eget liv betyr at du selv lærer deg å gjøre de riktige valgene som er nødvendig for å få utdannelse, arbeid og fritidsinteresser. Det å være agent i eget liv betyr også at du kan jobbe med å gjøre riktig avgjørelser i forhold til fritid og interesser, samt får hjelp til å planlegge og forholde deg til ulike deler av livet.

Kurset er delt i 4 deler - og har en utvikling mot gode selvstendige valg om arbeid, utdanning og god bruk av livet - rett og slett bli en god agent i eget liv.


B: Vi gir unge og voksne mennesker et alternativ i kast og bruk samfunnet som vi lever i.

Vårt alternative klesutvalg er ikke bare positivt for de som liker retro og gammel mote, men like mye for de som ønsker å leve et liv mer basert på gjenbruk og ser at det er veldig mye energibesparelse og miljøgevinst i å satse på brukte klær.

Flere detaler om våre tjenester

a) Salg av klær for 10 kr pr plagg


b) Bli ny fotoshoot koster x kr pr gang og vil i utgangspunktet være perfekt for 40, 50 eller 60 års lag. Vi stiller med fotograf, designer og ubegrenset med klær. Egne folk laster opp på nettet og skriver ut en hyggelig bli ny brosjyre som man får med hjem sammen med klærne. se mer info på www.event4u.no 


Alle som betaler for dette vet godt at det går til en sosial entreprenør og at de som jobber ikke er eksperter, men kan gi et helt greit resultat.

c) Reisende klesbutikk for eldre og syke basert på at en av våre konsulenter kommer ut til en som er gammel eller syk og ikke kan komme ut. Vi snakker litt om hva kunden ønsker og konsulenten kobler opp sin ipad til online visning i butikken ved at de eldre eller syke ser på skjermen mens en på butikken går rundt og viser. Så velger man ut det man ønsker og vi leverer.

Denne tjenesten tror vi blir veldig populær og selv om det er flere i gruppen som ikke har altfor god råd så er ofte problemet at de ikke kommer ut – og ikke nødvendigvis at de er fattige. Denne gruppen kan derfor betale. Vi tar 500 kr for hver konsultasjon og kunden vil da få over 20 klær noe som vil være en god deal for begge.


d) Dårlig samvittighet er en tjeneste som betales av barn til eldre. Disse 40-50 åringene har ofte dårlig samvittighet for at ingen besøker deres foreldre. Foreldrene er kanskje ikke så dårlige så de vil gjerne få noen nye klær hver uke sammen med en kopp kaffe og rundtstykker som konsulenten sitter og koser seg med sammen med den eldre. Denne tjenesten tenker vi skal koste 500 kr pr måned for et besøk, eller 1000 kr pr måned for 2 besøk. 


e) Salg av fine brukte kvalitetsklær Ties, Finn eller andre sosialmedier, og kanaler. 


Frakt vil vi ta ekstra for, eventuelt kjører vi det ut for et gebyr kombinert med de andre tjenestene.

Se mer info på www.secondhand4u.no

Agent i eget liv henter sitt teorigrunnlag fra Bandura sin teori om agency.

Agent i eget liv har også sitt eget kursopplegg som består av 4 deler

Agent i eget liv del 1
Agent i eget liv del 2
Agent i eget liv del 3
Agent i eget liv del 4


Bakgrunn:

Gjennom tett samarbeid med matutdelingen (www.matutdeling.no)  og Ankerplassen kjenner vi nå rundt 280 personer som ikke har råd til mat og klær. Mange av disse sliter med også med å komme i gang med arbeidstrening. Vi har et lavterskel miljø hvor man kan få delta i arbeidstrening på mange ulike måter.  Vi har kontakt med organisasjoner, bedrifter og folk (kunder) som ønsker å tenke miljøbevisst og vi har kontakt med flere bedrifter som kan ha bruk for mennesker som kan vise at de kan ta i et tak.

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Personvernerklæring

Logg inn